Cum să-ţi exprimi nevoia pentru a fi ascultată, nu doar auzită

Învaţă să foloseşti în doar 6 săptămâni metoda testată în 4 paşi pentru a primi ceea ce ceri

Ţi s-a întâmplat vreodată...

 • Ceri şi nu primeşti? Apoi te enervezi şi strigi ca să obţii ce ai nevoie? Procesul ăsta care se tot repetă e obositor şi pare fără ieşire?
 • Nimeni nu te bagă în seamă? Nu le pasă de tine şi de nevoile tale? Eşti tristă şi dezamăgită?
 • Soacra ta parcă face înadins să te enerveze? I-ai spus de 1000 de ori să nu pună carnea crudă lângă legume însă tot ce vrea ea face?
 • Singurul refugiu este când mănânci ciocolată? Asta te linişteşte pe moment. Însă apoi te simţi vinovată că nu ai grijă de greutatea şi de sănătatea ta?
 • Vii obosită de la haosul de la serviciu iar acasă te aşteaptă alt haos? Treburi casnice de rezolvat? Nimeni nu e dispus să te ajute? Toţi ceilalţi găsesc tot felul de scuze şi se ascund?
 • Abia aştepţi vacanţa să plecaţi undeva şi să fii servită de altcineva?
 • Când sunteţi la masă şi lipseşte ceva tu eşti cea care se duce să aducă deoarece eşti singura care ştie unde sunt? Iar când, în sfârşit, te aşezi să mănânci toată lumea a terminat deja?
 • Esti tot timpul ocupată cu serviciul, copilul, iar când ajungi acasă sunt atâtea treburi de făcut? Și nimeni nu te ajută?

Sunt foarte furioasă și frustrată vis a vis de împărțirea sarcinilor în casă. Și eu și soțul lucrăm normă întreagă, iar fiica cea mică este la Facultate. Nu știu cum se întâmplă, dar eu sunt omul care face de toate. De la spălat, călcat, cumpărături, mâncare și mai știu eu ce. În glumă spun că sunt cel de la Dirty jobs (era un serial pe Discovery unde personajul principal avea tot felul de munci oribile: să curețe grajdul sau mai știu eu ce).

Cam așa sunt și eu. Sau cel puțin așa mă simt. Când mă duc cu o cerere la ei, reușesc să mă convingă că sunt prea ocupați ca să mă poată ajuta.

Ce este de făcut?

Mă mobilizez să aplic Comunicarea nonviolentă și să cer ajutorul spunându-i soțului să mergem la cumpărături.

Refuză.

Mă duc eu.

Când mă întorc, îi spun că am găsit ștevie, și că poate facem o ciorbă împreună, pentru că am nevoie de suport și grijă.

Și funcționează!

Două ore mai târziu, îl aud cum trebăluiește prin bucătărie și se apucă singur de ciorbă.

Mă duc și îl ajut, curăț prin frigider și vorbim diverse.

Mă simt ușurată și recunoscătoare că am reușit să fac o cerința.

Cam asta fac eu cu Comunicarea nonviolentă, mă strădui să o aplic cât mai des pentru că, atunci când îmi iese, este fantastic!

Da, fantastic!

Și îmi aduce aminte de faptul că oamenii sunt buni, este bine să verbalizezi ce ai nevoie (nu să aștepți să ți se ghicească gândurile).

Hai să încercăm împreună!

Octavia

Şi eu fac parte din categoria aceea de persoane care se lasă pe sine deoparte pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Mi-am pus deoparte dorinţele şi năzuinţele vreme de mai mulţi ani, pentru a fi de folos celor din jurul meu. Întotdeauna mi s-a părut că ar fi “normal” ca ceilalţi să ghicească nevoile mele şi să caute să mi le împlinească. Normal, asta nu s-a întâmplat decât foarte rar.

De aceea am căutat să folosesc diverse strategii pentru a le “sugera” celorlalţi că este ceva în neregulă cu mine şi să încerce să afle despre ce este vorba. Una dintre strategiile pe care le-am folosit cel mai mult şi care a dat rezultatele cele mai proaste a fost să îi ignor pe ceilalţi. Rezultatul pe care l-am obţinut a fost că ceilalţi au început să simtă mai întâi derută şi confuzie (ce-i cu el?) apoi frustrare şi chiar enervare.

În final, faptul că ei n-au ghicit ce voiam eu să facă mi-a adus tristeţe, supărare, ranchiună şi furie. Toate astea au explodat la un moment dat. Iar relaţiile mele pe care le doream armonioase au intrat în declin…

Am descoperit la un moment dat, cu uimire, că de fapt nu sunt mult diferit de ceilalţi. Că oamenii au în firea lor dorinţa de a ajuta şi de a fi de folos celor din jurul lor însă nu ştiu întotdeauna cum să o facă. O formulă simplă, în 4 paşi este cea care m-a ajutat să mă fac mai bine înţeles şi să primesc mai des ceea ce cer. Am descoperit această formulă în urmă cu câţiva ani, între paginile cărţii “Comunicarea Nonviolentă – un limbaj al vieţii” de Marshall Rosenberg. De atunci am participat la cursuri introductive şi de practică, iar din 2020, împreună cu Octavia, le arăt şi altora cum să-şi îmbunătăţească relaţiile cu sine şi cu cei din jur. În plus, am credinţa că dacă eşti mai bine cu tine însuţi şi cu cei din jurul tău, starea de sănătate se îmbunătăţeşte şi ea.

Decebal


Află Metoda din 4 pași care te ajută să ceri ce ai nevoie

Te invităm într-o călătorie de 6 săptămâni alături de noi în care să ne conectăm și să lucrăm împreună și să reușești să obții cooperarea partenerului.

 1. 6 întâlniri online săptămânale a câte 2 ½ ore
 2. Jocuri de rol, exemple si strategii concrete
 3. Cum au făcut alții și ce putem replica și noi
 4. Abordăm din perspective noi exemple din viața voastră
 5. Te poți baza pe un partener empatic
 6. Primești materiale suplimentare video și scrise
 7. Vei lucra pe exemple testate și clare
 8. Online, din confortul canapelei tale
 9. Fiecare întâlnire este înregistrată; înregistrările sunt disponibile doar participanţilor pentru 1 an de zile.

Înscriere integrală – 697 RON

Înscriere în rate – 2 x 397 (a doua rată se achită la două săptămâni după începerea cursului)

 • 00Zile
 • 00Ore
 • 00Min
 • 00Sec
Despre octavia udrescu

Sunt femeie, soție, mamă, inginer și partener empatic. În plus îmi place să citeasc și să pictez. Am descoperit Comunicarea nonviolentă în 2018, la un curs de aprofundare după ce am citit cartea lui Marshall Rosenberg. De atunci am continuat să practic și să aprofundez și din 2020 împreună cu Decebal am facilitat Grupe de studiu. Sunt Consilier de dezvoltare personală certificat si am la activ peste 100 de ore de practică și 4 cursuri de aprofundare.

Despre decebal popescu

Sunt de  profesie inginer, soţ şi tată de copii deja mari. Am avut şi eu, ca mulţi alţii, provocările mele în a-mi exprima nevoile şi a obţine cooperarea celorlalţi atât în familie cât şi în profesie.

În urmă cu mai bine de patru ani a descoperit o carte care mi-a schimbat complet perspectiva asupra relaţiilor cu mine şi cu cei din jur. De fapt, procesul de formulare a unei cerinţe a fost primul pe care l-am aplicat, fără o pregătire prealabilă. Faptul că am obţinut o mică victorie mi-a dat încredere că acest proces îl poate aplica oricine, indiferent de istoric sau nivel de instruire. Și poate fi folosit pentru a obţine beneficii pe termen lung. 

De atunci am aprofundat conceptele şi tehnicile, am studiat şi exersat. 

De la începutul anului 2020, împreună cu Octavia Udrescu, împărtășim și cu alţii Comunicarea Nonviolentă. De atunci zeci de persoane au intrat în contact cu CNV şi au devenit fanii comunicării în felul acesta.

Înscriere integrală – 697 RON

Înscriere în rate – 2 x 397 (a doua rată se achită la două săptămâni după începerea cursului)

 • 00Zile
 • 00Ore
 • 00Min
 • 00Sec

Iată cele mai importante beneficii pe care le ai dacă decizi să intri în program


Ce vei învăța în fiecare etapă pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu cei din jur

Ne organizăm, punem la punct detalii tehnice, facem cunoştinţă.

Care este punctul zero al tău și care este situația ta de acum. Îți vei seta o intenție referitor la ce îți dorești și ce ai nevoie (pot coincide, sau nu). Setarea intenției va fi ceva măsurabil și concret (nu se pune ‘Vreau sa mă ajute bărbatul’).

Intrăm în miezul problemelor şi descoperim primele elemente.

Ce înseamnă să observ? Ce am greşit până acum? Cum să evit greşelile pe viitor?

Ce sentimente mă încearcă acum? De unde vin sentimentele? De ce mă supăr sau mă înfurii? La ce foloseşte să ştiu toate astea? Sunt întrebări legitime la care răspundem şi testăm răspunsurile prin exerciţii şi împărtăşiri.

Oare care este nevoia pe care încerc să o împlinesc ACUM? De ce vreau să se facă doar aşa şi nu altfel? Ar fi rezonabil pentru mine să fie altfel?

De ce TREBUIE să fac asta? Ce este ascuns în spatele acestui TREBUIE?

Fiecare TREBUIE este o povară pe care o cărăm după noi. Ne consumă din energie. În timp, ne oboseşte. După ce vom descoperi răspunsurile la întrebările de mai sus, vom putea să ne eliberăm de aceste poveri.

A venit momentul să asamblăm toate componentele într-o formulă care să producă rezultatele pe care le dorim.

Deci, cum fac o cerinţă pe care celălalt să o înţeleagă? Cum fac să las dialogul deschis?

Se întâmplă. Suntem oameni și interacțiunile sunt de cele mai multe ori impredictibile. Ne ai alături de tine să rafinăm cererea și să învățăm ce să facem.

Dacă am reuşit, merită să sărbătoresc. O fac prin exprimarea recunoştinţei. Însă şi pentru asta sunt câteva secrete.

Trebuie să ştii că acest curs
NU este pentru tine dacă

 • Vrei să obţii supunerea totală a celor din jurul tău – pentru că ne dorim ca fiecare să aibă dreptul de a alege; 
 • Crezi că este un curs despre manipulare – noi considerăm că este importantă exprimarea onestă 
 • Va rezolva toate problemele tale – deşi ceea ce vei învăţa în acest curs este valoros şi îţi va servi toată viața, nu avem soluţii universale
 • Vrei ca lucrurile să fie făcute AŞA CUM VREI TU fără să accepți că nevoile celuilalt sunt şi ele importante

BONUS

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți vom mai oferi și o serie de bonusuri valoroase pentru acest proiect

Înscrie-te înainte de expirarea cronometrului

 • 00Zile
 • 00Ore
 • 00Min
 • 00Sec

Înscriere integrală – 697 RON

Înscriere în rate – 2 x 397 (a doua rată se achită la două săptămâni după începerea cursului)

Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumită

Am ghidat numeroși oameni pe acest drum și avem încredere ca și TU vei reuși să aplici cei 4 pași.

Dacă după 14 zile de la începerea cursului nu eşti mulţumită de ceea ce primeşti, îţi vom returna banii necondiţionat.

Ce pierzi dacă nu te înscrii la curs?

Am listat mai jos o parte din beneficiile pe care le vei primi atunci când te înscrii la acest curs experiențial.

 1. Îţi construieşti mindsetul pentru a primi ceea ce ceri
 2. În sfârșit vei fi ascultată și înțeleasă
 3. Vei învăța cum să îți identifici nevoile
 4. Vei învăța să ceri ce ai nevoie
 5. Vei accepta mai ușor opiniile celorlalți
 6. Nu te vei mai simți fără putere
 7. Vei fi ascultată și ți se va da feedbackul pe care îl dorești
 8. Vei accepta mai ușor un NU din partea celorlalți
 9. Vei găsi un grup de persoane care te vor sprijini în dezvoltarea ta
 10. Va fi o experiență amuzantă și intensă și vei pleca din întâlnire mai energizată ca la început

Ce spun alţii despre experienţa lor cu noi

Eram deja familiarizată cu Comunicarea Nonviolentă însă îmi doream să-mi identific mai bine emoţiile şi nevoile şi, de asemenea să capăt abilitatea de a le exprima mai bine.

M-am înscris la acest curs tocmai din dorinţa de a exersa şi a învăţa.

În cursul acesta am descoperit cât de valoroasă este pentru ascultarea empatică o curiozitate sinceră îndreptată spre celălalt. Şi sunt încântată să vă spun că a fi empatic înseamnă să fii, printre altele, ancorat în propria persoană, nu să preiei poverile celuilalt.

Le mulţumesc Octaviei şi lui Decebal pentru felul în care m-au condus în exerciţiile pe care le-am făcut şi pentru împărtăşirile din experienţele lor.

Sunt entuziasmată la gândul că prin folosirea cunoştinţelor dobândite aici voi avea beneficii prin îmbunătăţirea relaţiilor cu cei din jur şi că de acum ştiu să pun limite sănătoase şi să îmi exprim nevoile în mod autentic.

Silvia, inginer

Cursul CNV  m-a ajutat sa descopăr, cu bucurie,  cum sa integrez în viața mea observația fără judecata, dăruirea din inima, claritatea în identificarea emoțiilor și nevoilor, începând cu mine însămi.

A fost o călătorie de 14 saptamani care a trecut aproape “intr-o clipa” și care mi -a adus o seara de joi încărcată de liniște, conectare și relaxare, alături de oameni calzi și frumoși.

Octavia și Decebal m-au ajutat să înțeleg sensurile profunde ale cărții lui Marshall, simtindu-i lângă mine cu discreție, rafinament și preocupare.

Aceasta experienta mi- a adus în dar un instrument necesar pentru a ma raporta sănătos la propriile limite.

Multumesc, cu recunoștință!

Dana, contabil

Într-o lume bazată pe concurenţă, fiecare dintre noi dorește să fie un învingător. Prețul pe care-l plătim este însă scump  pentru că ignorăm nevoile noastre universale de siguranţă , de sănătate, de  dragoste, de comunicare etc. 

În cadrul cursului de CNV am reușit să conştientizez sentimentele din spatele acestor nevoi şi să empatizez cu cei  din jurul meu şi cu propria persoană.

Un limbaj violent este o treaptă către suferinţă.

Un înţelept spunea “limba nu are oase dar poate sfărâma multe oase.”

Liliana, medic

La început nu ştiam să-mi gestionez emoţiile. Când ceream ceva mă cuprindea un sentiment de vinovăţie deoarece credeam că eu n-ar trebui să cer ci să aştept să primesc. Iar relaţiile mele cu familia şi prietenii erau un motiv de nemulţumire pentru mine.

De aceea când o colegă de-a mea mi-a propus să ne înscriem la acest curs n-am ezitat.

În cursul acesta am învăţat mai multe moduri prin care să mă exprim şi să rezolv conflicte. M-a ajutat enorm că am reuşit să conştientizez nevoile mele şi astfel a apărut dorinţa de le îndeplini fără vină sau ruşine ci în armonie cu ceilalţi.

Sunt recunoscătoare pentru că aici am fost ascultată, acceptată şi încurajată să mă exprim. Am avut posibilitatea să exersez diferite strategii de a-mi manifesta intenţiile.

Acum la finalul cursului am parte de relaxare, confort şi siguranţă. Învăţ în continuare să fiu în contact cu mine şi nevoile mele.

Diana, medic

Hai sa recapitulăm ce anume primeşti

Înscrie-te înainte de expirarea cronometrului

 • 00Zile
 • 00Ore
 • 00Min
 • 00Sec

Înscriere integrală – 697 RON

Înscriere în rate – 2 x 397 (a doua rată se achită la două săptămâni după începerea cursului)

Contact

Daca ai intrebări sau ai nevoie de informaţii pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invităm să ne contactezi. Te vom ajuta cu mare plăcere.