Agonie sau armonie?

Cum să treci de la conflict, ruşine şi vinovăţie la încredere, bucurie şi conectare

Ţi s-a întâmplat să vezi că...

 • Furia te conduce la comportamente pe care le regreţi?
 • Ai angajaţi sau subalterni care performează slab?
 • Conflictele te înconjoară şi nu le mai poţi face faţă?
 • Ruşinea şi vinovăția te cuprind când ţi-e lumea mai dragă?
 • Acţiunile tale nu sunt în concordanţă cu valorile tale spirituale?

Dacă răspunzi DA la măcar una din întrebările de mai sus, eşti în locul potrivit.

De mică am visat că o să mă fac mare și totul va fi ușor (și voi cheltui banii cum vreau eu!). Am învățat să relaționez observându-i și imitându-i pe ceilalți, cu mai mult sau mai puţin succes.

Odată cu nașterea primului copil m-am lovit de neînțelegeri cu soțul meu pornind de la creșterea acestuia. Așa că, volens nolens, am început să caut soluții, din dorința de a învăța cum să păstrez armonia în familie.

Am început să citesc cărți de psihologie și dezvoltare personală, tot ce îmi cădea în mână.

În timp mi-am rafinat modul în care vorbeam cu membrii familiei (eram 4 deja), tot cu aceeași intenție, de a păstra armonia. Am învățat să aștept momentul oportun pentru a discuta ceva, cum să-i cer soțului sau copilului un anumit favor sau ajutor… Devenise obositor.

De multe ori eram depășită de situație și mă închideam în mine, și strângeam furie și încrâncenare în interior. Ani după ani. Nu mi-a făcut bine, am somatizat într-o boală autoimună, nu ceva grav, dar corpul meu a început să riposteze.

În acel moment (conform proverbului “Când elevul e pregătit, Maestrul apare”) am descoperit o modalitate de a vorbi cu celălalt astfel încât el să mă audă. Am învăţat chiar și să îmi exprim furia, fără să-l rănesc pe celălalt! Am realizat că furia este de fapt un sentiment prețios, nu ceva de evitat în totalitate, așa cum credeam eu. Wow! A fost ca și cum dădusem de cufărul plin de minuni din poveste.

Chiar pot să spun ce am pe suflet? Nu mai este nevoie să tac şi să înghit? Magie!

Octavia

Şi eu fac parte din categoria aceea de persoane care se lasă pe sine deoparte pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Mi-am pus deoparte dorinţele şi năzuinţele vreme de mai mulţi ani, pentru a le fi de folos celor din jurul meu. Întotdeauna mi s-a părut că ar fi “normal” ca ceilalţi să ghicească nevoile mele şi să caute să mi le împlinească. Normal, asta nu s-a întâmplat decât foarte rar.

De aceea am căutat să folosesc diverse strategii pentru a le “sugera” celorlalţi că este ceva în neregulă cu mine şi să încerce să afle despre ce este vorba. Una dintre strategiile pe care le-am folosit cel mai mult şi care a dat rezultatele cele mai proaste a fost să îi ignor pe ceilalţi. Rezultatul pe care l-am obţinut a fost că ceilalţi au început să simtă mai întâi derută şi confuzie (Ce-i cu el?), apoi frustrare şi chiar enervare.

În final, faptul că ei n-au ghicit ce voiam eu să facă mi-a adus tristeţe, supărare, ranchiună şi furie. Toate astea au explodat la un moment dat. Iar relaţiile mele pe care le doream armonioase au intrat în declin…

Am descoperit la un moment dat, cu uimire, că de fapt nu sunt cu mult diferit de ceilalţi. Că oamenii au în firea lor dorinţa de a ajuta şi de a le fi de folos celor din jurul lor, însă nu ştiu întotdeauna cum să o facă. O formulă simplă, în 4 paşi este cea care m-a ajutat să mă fac mai bine înţeles şi să primesc mai des ceea ce cer.

 

Am descoperit această formulă în urmă cu câţiva ani, între paginile cărţii “Comunicarea Nonviolentă – un limbaj al vieţii”, scrisă de Marshall Rosenberg. De atunci am participat la cursuri introductive şi de practică, iar din 2020, împreună cu Octavia, le arăt şi altora cum să-şi îmbunătăţească relaţiile cu sine şi cu cei din jur.

 

În plus, am credinţa că dacă eşti mai bine cu tine însuţi şi cu cei din jurul tău, starea de sănătate se îmbunătăţeşte şi ea. 

Decebal

Asta este una dintre marile probleme ale zilelor noastre

Suntem în permanenţă înconjuraţi de conflicte cărora nu le mai putem face faţă. Viața este solicitantă și ne dorim să le rezolvăm pe toate. Indiferent că suntem la job sau în familie, parcă este tot mai greu să găsim cooperarea celor din jur.

La job petrecem timp preţios pentru a “repara” ce au “stricat” alţii, iar când noi înşine greșim, mai degrabă avem tendinţa de a ne ascunde greşelile decât să cerem ajutor pentru îndreptarea lor.

Viteza cu care se desfăşoară evenimentele este atât de mare încât nu mai avem timp să “şedem şi să cujetăm”, să căutăm adevăratele cauze ale frustrărilor noastre şi să le rezolvăm în moduri care să fie în concordanţă cu valorile noastre spirituale.

În acest context dificil, apelăm la soluţia cea mai simplă pe care o avem mereu la îndemână: spunem

TU EŞTI DE VINĂ!
 

Află cum să faci trecerea de la enervarea cea de toate zilele la armonia (aproape) perfectă la care ai visat atâţia ani

Pentru a împlini promisiunile de mai sus, vom desface toată informaţia în bucăţele mici, uşor de înţeles şi de aplicat. De aceea vom avea 14 întâlniri online săptămânale a câte 2 ½ ore.

Întâlnirile se vor desfăşura pe platforma Zoom. Te invităm să îţi instalezi aplicația Zoom pe dispozitivul pe care urmează să-l foloseşti. Noi îţi recomandăm să foloseşti un desktop sau laptop, fie Mac, fie Windows. Este OK să foloseşti şi dispozitivele mobile, mai ales dacă vei fi plecat de acasă ori eşti pe drum.

În cadrul acestor întâlniri vom expune un minim de teorie. Apoi îţi vom propune să efectuezi exerciţii  în care să aplici teoria la situaţiile din viaţa ta. Îţi recomandăm să efectuezi aceste exerciţii şi în afara orelor de curs. Astfel vei putea să beneficiezi de efecte mai profunde.

Pas cu pas, exerciţiile devin mai complexe şi mai relevante pentru experienţa ta. Astfel, urmează să procesezi experienţe personale într-o manieră nouă, care nu numai că te va ajuta să vezi lucrurile diferit ci, foarte probabil, îţi va aduce rezultate surprinzătoare.

Între întâlniri îţi vom propune să participi la un program de parteneriat empatic în care vei exersa şi consolida abilităţile tale de ascultare empatică şi de exprimare autentică.

Fiecare participant beneficiază de acces timp de 12 luni de la începerea cursului la înregistrările audio ale şedinţelor, fie pentru aducere aminte, fie pentru a înţelege mai bine unele dintre noţiunile introduse.

 

Ce povesteşte despre experienţa sa unul dintre cursanţii noştri

Am participat la ședințele săptămânale de CNV cu Octavia și Decebal din dorința de a gestiona mai bine conflictele la serviciu și în familie. De la început am fost foarte plăcut impresionată de atmosfera prietenoasă, caldă și în același timp plină de provocări și nu de puține ori de umor în care se desfăşurau ședințele.

Am început să aștept cu nerăbdare orele săptămânale de CNV, care, mai ales în contextul izolării din timpul pandemiei au devenit un mod de a mă echilibra și a mă liniști într-o perioadă devenită extrem de stresantă pentru toată lumea.

Octavia și Decebal au condus ședințele în așa fel încât de fiecare dată mi se părea că timpul zboară, că mereu mai era ceva de discutat. Toți participanții cred că s-au simțit foarte bine și au căpătat încrederea să se deschidă cu sinceritate în fața grupului. Au fost mai multe ședințe care m-au uimit văzând cum persoane care păreau mai retrase sau reticente în a își discuta problemele personale în fața grupului au adus în discuție situații din viața lor cu mare încărcătură emoțională, din care am învățat cu toții foarte mult. Ce a fost în special interesant este faptul că deși Octavia și Decebal ne-au recomandat tot timpul sa aducem în discuţie topicuri nu foarte încărcate de semnificații pentru noi, pentru a ne fi mai ușor și a ne simți confortabil, majoritatea participanților au simțit nevoia ca măcar o dată să aducă în discuție subiecte foarte importante pentru ei, căutând probabil, că în acest mod sa își rezolve o parte din problemele pe care le au.

Ileana- medic

Înscrie-te înainte de expirarea cronometrului.

 • 00zile
 • 00ore
 • 00min
 • 00sec

Înscriere integrală – 1397RON doar 1197RON

Înscriere în rate – 2 x 697RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului)

Înscriere în rate – 3 x 497RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului, iar a treia după încă trei săptămâni)

BONUS! Dacă vii cu partenerul tău, împreună beneficiaţi de un preţ special: 2 x 900RON = 1794RON (în loc de 2394RON)!

Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs.

Noi putem fi pentru tine ghizii pe drumul către sănătatea ta emoţională​

DESPRE Octavia Udrescu

Sunt femeie, soție, mamă, inginer și partener empatic. În plus îmi place să citesc și să pictez. Am descoperit Comunicarea Nonviolentă în 2018, la un curs de aprofundare cu Ian Peatey după ce am citit cartea lui Marshall Rosenberg. 

A fost un moment important pentru mine, atunci am înțeles că eram blocată în căsnicia mea într-o strategie necâștigătoare. 

Făceam același lucru sperând la un rezultat diferit.

De atunci am continuat să practic și să aprofundez iar din 2020 împreună cu Decebal am facilitat Grupe de studiu CNV. Sunt Consilier de dezvoltare personală și îmbin aceste cunoștințe cu Comunicarea Nonviolentă. Am aproape 400 de ore la activ de practică, ascultare empatică, 4 cursuri de aprofundare și un IIT (International Intensive Training) în Slovenia.

DESPRE Decebal Popescu

Sunt de  profesie inginer, soţ şi tată de copii deja mari. Am avut şi eu, ca mulţi alţii, provocările mele în a-mi exprima nevoile şi a obţine cooperarea celorlalţi, atât în familie cât şi în profesie. În timp am acumulat multă frustrare şi mânie. De aceea la un moment dat am început să răbufnesc în accese de furie, pornind de la nimic.

Nu mă mai recunoşteam nici eu pe mine însumi. 

În urmă cu mai bine de patru ani am descoperit o carte care mi-a schimbat complet perspectiva asupra relaţiilor cu mine şi cu cei din jur. De fapt, procesul de formulare a unei cerinţe a fost primul pe care l-am aplicat, fără o pregătire prealabilă. Faptul că am obţinut o mică victorie mi-a dat încredere că acest proces îl poate aplica oricine, indiferent de istoric sau nivel de instruire. Și poate fi folosit pentru a obţine beneficii pe termen lung. 

De atunci am aprofundat conceptele şi tehnicile, am studiat şi am exersat. 

De la începutul anului 2020, împreună cu Octavia Udrescu, împărtășim și cu alţii Comunicarea Nonviolentă. De atunci, zeci de persoane au intrat în contact cu CNV şi au devenit fanii comunicării în felul acesta.

Iată ce poţi obţine când te înscrii (şi participi) în program

Sunt domenii şi direcţii în  care poţi aplica tehnicile acestea, pentru beneficiul tău:

Iată încă o opinie despre curs

Cursul CNV  m-a ajutat să descopăr, cu bucurie,  cum să integrez în viața mea observația fără judecată, dăruirea din inima, claritatea în identificarea emoțiilor și nevoilor, începând cu mine însămi.

A fost o călătorie de 14 săptămâni care a trecut aproape “într-o clipă” și care mi -a adus o seară de joi încărcată de liniște, conectare și relaxare, alături de oameni calzi și frumoși.

Octavia și Decebal m-au ajutat să înțeleg sensurile profunde ale cărții lui Marshall, simţindu-i lângă mine cu discreție, rafinament și preocupare.

Această experienţă mi- a adus în dar un instrument necesar pentru a mă raporta sănătos la propriile limite.

Mulţumesc, cu recunoștință!

Ioana- artist

Înscrie-te înainte de expirarea cronometrului.

 • 00zile
 • 00ore
 • 00min
 • 00sec

Înscriere integrală – 1397RON doar 1197RON

Înscriere în rate – 2 x 697RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului)

Înscriere în rate – 3 x  497RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului, iar a treia după încă trei săptămâni)

BONUS! Dacă vii cu partenerul tău, împreună beneficiaţi de un preţ special: 2 x 900RON = 1794RON (în loc de 2394RON)!

Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs.


Ce vei învăța la fiecare etapă pentru a ajunge la misiunea dorită

Înscrie-te înainte de expirarea cronometrului.

Te vom susține să îți setezi o intenție de start, măsurabilă și concretă. Vrem ca după terminarea cursului să simți evoluția și transformarea în viața ta.

Acest pas face diferența dintre o discuție constructivă şi una explozivă. Judecata, neasumarea și pretențiile erodează o relație, contribuind la agresivitate și neînțelegere.

 Vocabularul nostru de sentimente este limitat, uneori bine și rău sunt singurele pe care le găsim la banala întrebare ‘Ce mai faci?’ Conectându-ne la emoțiile și sentimentele noastre avem ocazia să ne racordăm la corp și să aflăm ce vrem cu adevărat.

Ce este mai important? Te vom ghida să înțelegi ce sunt nevoile și de ce sunt ele importante și este necesar să avem grijă de ele.

Ai să înveți cum te poate susține un partener empatic în momentele cele mai delicate ale vieții. Sau cum poți face tu acest lucru prețios.

O cerinţă este un act de încredere și curaj pe care îl vei putea exersa cu colegii din grup. Ceva concret și clar.

Este foarte valoros să putem punem limite atunci când este necesar. De multe ori ajungem să uităm de nevoile noastre ajutându-i pe toți uitând că doar dacă noi suntem bine putem să răspândim energie pozitivă în jur. 

Pare ceva banal, dar de multe ori uităm acest lucru important: să exprimăm ce ne place la celălalt. Astfel relațiile au șansa de a crește și a înflori. 

BONUS

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți vom mai oferi și o serie de bonusuri valoroase pentru acest proiect
Două întâlniri pentru exersare prin joc

Un gram de practică face mai mult decât o tonă de teorie. Aşa că ceea ce nu putem exersa în cele 14 întâlniri vom "procesa" prin joc în cadrul altor două sesiuni în care va fi doar practică

Program de parteneriat empatic în care ai posibilitatea să-ţi creezi şi să-ţi consolidezi abilităţile de ascultare empatică

Fie că eşti la început ori eşti deja experimentat, obiceiurile bune se consolidează prin repetiţii consecvente. Programul de parteneriat empatic pe care ţi-l propunem te va ajuta să obţii disciplina de care ai nevoie pentru rezultatele cele mai bune.

Suport de curs în format electronic care cuprinde toate noţiunile teoretice şi ponturi care să te ajute să le aplici în practică

Ştim că eşti permanent sub tirul informaţiilor de tot felul. Aşa că ceea ce îţi oferim va rămâne la îndemâna ta ori de câte ori vei avea nevoie, sub forma unor fişiere PDF pe care le poţi şi tipări la nevoie.

Invitaţii GRATUITE la evenimente pentru practică

Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Călătoria ta spre versiunea ta mai bună nu se termină odată cu cele 14 întâlniri (plus 2 BONUS). În fiecare lună organizăm sesiuni de practică în care participanţii vin cu noi situaţii de viaţă pentru a le procesa în maniera noastră proprie.

O altă experienţă a unuia dintre participanţii la curs

Cursul de comunicare nonviolentă fost o surpriză și pentru mine deoarece nu am mai participat la cursuri de acest tip și de aceea nu pot spune ca am avut vreun fel de așteptări.  Prezenţa la ședințe m-a ajutat să descopăr sentimente și nevoi ascunse în mine dar și în persoanele apropiate. M- a ajutat să înțeleg nevoile celuilalt și să empatizez. Am învățat să ascult fără să întrerup și fără să judec. Exercițiile din cadrul cursului m- au încurajat sa le aplic în viața de zi cu zi. Pot spune că acum văd lumea un pic mai diferit, în sensul bun.

Ionela Creţu, profesor

 • 00zile
 • 00ore
 • 00min
 • 00sec

Înscriere integrală – 1397RON doar 1197RON

Înscriere în rate – 2 x 697RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului)

Înscriere în rate – 3 x  497RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului, iar a treia după încă trei săptămâni)

BONUS! Dacă vii cu partenerul tău, împreună beneficiaţi de un preţ special: 2 x 900RON = 1794RON (în loc de 2394RON)!

Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs.

Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumit(ă)

Am ghidat numeroși oameni pe acest drum și avem încredere că și TU vei reuși să aplici această metodă.

Dacă după 14 zile de la începerea cursului nu ești mulțumit(ă) de ceea ce primești, îți vom returna banii. 

Ce pierzi dacă nu te înscrii la curs

 1. Înțelegerea experienței personale într-un cadru intim și sigur

 2. Mindset creativ versus mindset fix și modul de a face trecerea de la unul la celălalt

 3. Posibilitatea de a învăța din experiența altuia

 4. Materiale suplimentare video, text și exerciții

 5. Ce este empatia și cum o poți da/primi

 6. Vom construi de la săptămână la săptămână o nouă abordare a relațiilor din viața ta

 7. Cum este să fii cu adevărat ascultat(ă)

 8. Ce se ascunde în spatele refuzului celuilalt

 9. Exemplele personale vor fi transformate funcție de nevoile personale

Şi încă o părere despre curs

Într-o lume bazată pe concurenţă, fiecare dintre noi dorește să fie un învingător. Prețul pe care-l plătim este însă scump  pentru că ignorăm nevoile noastre universale de siguranţă , de sănătate, de  dragoste, de comunicare etc. 

În cadrul cursului de CNV am reușit să conştientizez sentimentele din spatele acestor nevoi şi să empatizez cu cei  din jurul meu şi cu propria persoană.

Un limbaj violent este o treaptă către suferinţă.

Un înţelept spunea “limba nu are oase dar poate sfărâma multe oase.”

 

Liliana – medic

Hai să recapitulăm ce anume primeşti

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului

 • 00zile
 • 00ore
 • 00min
 • 00sec

Înscriere integrală – 1397RON doar 1197RON

Înscriere în rate – 2 x 697RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului)

Înscriere în rate – 3 x  497RON (prima rată se achită la înscriere, a doua rată se achită la trei săptămâni de la începerea cursului, iar a treia după încă trei săptămâni)

BONUS! Dacă vii cu partenerul tău, împreună beneficiaţi de un preţ special: 2 x 897RON = 1794RON (în loc de 2394RON)!

Această ofertă este disponibilă doar la lansarea acestui curs.

Contact

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informaţii pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invităm să ne contactezi. Te vom ajuta cu mare plăcere.