Învață să ceri ce ai nevoie, fără să te milogești de partener sau copii

4 paşi simpli către transformarea vieţii tale

Înscrie-te la minicursul gratuit şi află cum să-ţi găseşti liniştea şi fericirea.

Marketing by

Dă-ne un SHARE pe Facebook.

Ce pierzi dacă nu te abonezi?

Câteva cuvinte despre Octavia Udrescu

Eu sunt Octavia, femeie, mamă, soție, inginer, partener empatic și multe altele….De când am devenit mamă am căutat să îmi educ fetele cum pot mai bine. Mă loveam constant de ‘NU’-urile lor categorice și nu reușeam să am succes. Era foarte frustrant și enervant.

La sfatul cumnatei mele (probabil că îi făcusem capul mare cu jelania mea) am mers la un curs de Comunicare non violentă. Să nu vă înșele titlul, nu este vorba despre cum să devii un mielușel. Este vorba despre cum să intrii în contact cu nevoile tale și să înveți să te exprimi clar și direct.

A urmat un proces de 3 ani în care am studiat, citit și participat la nenumărate cursuri pe această specialitate pentru a înțelege și internaliza procesul.

De 2 ani împreună cu Decebal susținem Grupe de studiu și cea mai mare satisfacție o am atunci când cursantele noastre ne povestesc cum au reușit să obțină colaborarea copiilor sau a altor membrii ai familiei (soacrele incluse!)

Pe lângă CNV am două pasiuni foarte dragi: pictura şi pisicile

Povestea lui Decebal

De când mă ştiu am fost persoana care să facă pe plac celor din jur, crezând și sperând că astfel voi obține aprobarea și cooperarea tuturor.

Mi-a plăcut să fac asta la început, chiar o perioadă mai lungă de timp. M-a bucurat aprecierea celorlalţi, iar faptul că ei erau mulţumiţi îmi producea o mare satisfacţie.

În timp, am ajuns să nu mai am vocea mea, să mă las pe planul doi, să îi pun mereu pe ceilalţi înaintea mea.

Și cel mai groaznic a fost că nici măcar nu eram apreciat!  

“E normal”, “ce mare lucru ai făcut”…îmi răspundeau ceilalți și asta mă obosea și irita. În final am ajuns să fiu  FURIOS. 

Iar când furia a explodat, ceilalţi se uitau uimiţi la mine şi mă întrebau “Ce te-a apucat?

Lucrurile au luat o întorsătură favorabilă în urmă cu câţiva ani, când am descoperit (şi am început să folosesc) o formulă aproape magică ce mi-a permis să îmi transform furia şi frustrarea în instrumente care stimulează cooperarea.

Este vorba de Comunicarea Nonviolentă. Nu te lăsa păcălit de nume. N-are legătură cu înjurăturile, nici cu bătăile. 

Este ceva mult mai profund. 

De atunci am studiat, m-am pregătit sub îndrumarea unor oameni minunaţi și apoi am început să împărtăşesc şi altora din pasiunea mea.

De mai bine de 2 ani, împreună cu Octavia, organizăm Grupe de Studiu în care zeci de persoane au descoperit un mod simplu prin care să se conecteze cu cei din jur și să obțină colaborarea. 

Încă mai am multe de făcut (cine nu are?) însă acum ştiu că sunt pe drumul pe care mi-l doresc.

Învață să ceri ce ai nevoie, fără să te milogești de partener sau copii

4 paşi simpli către transformarea vieţii tale

Înscrie-te la minicursul gratuit şi află cum să-ţi găseşti liniştea şi fericirea.

Marketing by

Dă-ne un SHARE pe Facebook.